CHP'de 'seçim gideri' tartışması

Bir firmanın, 2014 yerel seçimi öncesi CHP İstanbul İl Başkanlığına 2 milyon 300 bin lira tutarında flama, afiş, broşür gibi malzemeleri teslim ettiği ancak ödemesini alamadığı iddia edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2016 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 'seçim gideri' tartışması

BARIŞ GÜNDOĞAN - Bir firmanın, 2014 yerel seçimi öncesi CHP İstanbul İl Başkanlığına teslim ettiği flama, afiş, broşür gibi malzemelerin 2 milyon 300 bin lira olan ödemesini alamayarak, haciz işlemi başlattığı ileri sürülürken, Genel Merkez avukatlarınca haciz iddiaları yalanlandı ve böyle bir siparişin Genel Merkez tarafından verilmediği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2011 Milletvekili Seçimi öncesi CHP'de satınalma müdürü olan E.Ç. daha önce sipariş verilen firmaya, bu görevden alınmasına rağmen, 2014 yerel seçimleri öncesinde de kendisini "satınalma müdürü" olarak göstererek, İstanbul İl Başkanlığına teslim edilmek üzere, bayrak, flama, broşür, afiş gibi seçim materyalleri siparişi verdi.

Siparişleri hazırlayan firma, ürünleri İstanbul İl Başkanlığına teslim etti. İl Başkanlığında çalışan iki kişinin imzası karşılığı ürünlerin teslim edildiği belirtilirken, ödemenin ise Genel Merkez tarafından yapılacağı ifade edildi.

Firma, İdari ve Mali İşler Genel Başkan Yardımcılığına başvurarak, söz konusu ürünlerin bedeli olan 2 milyon 300 bin liralık tutarın ödenmesini istedi. Konuyla ilgili araştırma yaptıran Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, parti adına böyle bir siparişin verilmediğini, firmaya ileterek, ödeme talebini reddetti.

İstanbul İl Başkanlığı da böyle bir sipariş verilmediğini bildirdi.

Firma bunun üzerine avukatları aracılığıyla haciz işlemi yapılmasını istedi ancak ortada bir sözleşme bulunmadığı için bu işlemin nasıl yapılacağı da tartışma konusu oldu. Ürünleri teslim alan ve İstanbul İl Başkanlığında görevli iki çalışan, konuyla ilgili tek muhatap gösterildi.

- "Böyle bir dava söz konusu değil"

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan parti avukatı Mustafa Kemal Çiçek, örgütlerin seçim materyallerinin genel merkez tarafından karşılandığını, 2014'e ait bir işlem olduğunun iddia edildiğini belirterek, "Bundan genel merkez olarak haberimiz yok, onayımız da yok. Anlaşıldığı kadarıyla örgütte bir işlem yapılmış." dedi.

Firmanın, CHP Genel Merkezi'ne ihtarname göndererek, teslim yaptığını iddia ettiği malzemeler karşılığında 2 milyon 300 bin liranın ödenmesi talebinde bulunduğunu aktaran Çiçek, "Siyasi Partiler Yasası'nın 71. Maddesi açık. Genel merkez onay vermeden böyle bir işlem tesis edilemez. Bizim onayımız olamadan, siz hangi hakla 2,5-3 trilyonluk bayrak verdiniz. Elinizde belge, sözleşme varsa, dava açın." diye konuştu.

"Partiye yönelik ne bir dava açılması ne de haciz işlemi başlatılması söz konusu değil" diyen Çiçek, firmanın dava açamadığı gibi olayı da basın üzerinden yürütmeye çalıştığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber